Domov > Novice in dogodki > 2017 > Diplomantka programa Kozmetika odprla svoj kozmetični salon

Diplomantka programa Kozmetika odprla svoj kozmetični salon

Tamara Polanec je diplomantka programa Kozmetika. Uresničila je svoje sanje in sanje marsikatere kozmetičarke in pred kratkim odprla svoj kozmetični salon.

Aprila smo se pogovarjali z diplomantko, ki je bila sredi priprav na otvoritev svojega salona. Zdaj njen salon že najdete v Mercator centru na Taboru. 

Stopili ste na svojo poslovno pot, z diplomo iz programa Kozmetika. Kakšen je vaš načrt, kaj boste ponujali?

Preden sem si začela urejati vse potrebno za salon se je slišalo zelo enostavno, ampak ni. Veliko je potrebno za ureditev pravnih zadev, prostora, iskanje računovodje, izdelava in oblikovanje vizitk, letakov, logotipa, nakupa opreme, iskanje potnikov ipd. 

Za začetek bom ponujala osnovne storitve kozmetičnega salona:

  Posebej bi želela poudariti novost, ki je na trgu že sicer 2 leti, ampak bom v Mariboru edina, ki bom to izvajala. Gre za izdelovanje nohtov z NUGENESIS to je dipping sistem, ki se izvaja brez UV ali LED lučke. So prahci, ki se sušijo na zraku, z njimi noht podaljšamo ali utrdimo naravni noht (podobno permanentnemu lakiranju) Ta zadeva je res TOP!

  Kdaj ste prvič dobili željo po tem, da postanete kozmetičarka?

  Željo postati kozmetičarka sem dobila v 2. letniku srednje šole (sem ekonomska tehnica), ampak sem se odločila, da bom najprej zaključila srednjo šolo, nato pa iskala možnosti za smer kozmetika.

  Kakšna je vaša izkušnja študija na DOBI?

  Izkušnje v času študija so bile pozitivne. Predavatelji so bili odlični pri svojem delu, pripravljeni so bili pomagati in vso gradivo nam je bilo na voljo. Zelo mi je ustrezal popoldanski urnik.

  Prosim, opišite vašo izkušnjo s praktičnim izobraževanjem.

  Praktično izobraževanje iz vseh storitev je bilo dobro prikazano. Čeprav sem z iskanjem prakse imela malo težav, se je izplačalo počakati, saj sem dobila dva kozmetična salona v katerih sem se dobro počutila. Spremljala sem delo in opravljala kozmetične storitve na modelih ali kozmetičarki sami.

  Katere vsebine so vas najbolj privlačile pri študiju? So bile to le praktične vaje ali morda tudi vsebine za trženje in svetovanje, kaj vam je bilo všeč)?

  Absolutno so me najbolj privlačile praktične vaje, saj je v kozmetični stroki pomembna predvsem praksa in nato teorija (ki je samo osnova). Zanimalo me je tudi svetovanje za dobro počutje in seveda podjetništvo.

  Do diplome ste kar malo počakali. Kaj ste počeli vmes? Kako je dozorela vaša ideja po samostojni podjetniški poti?

  Najprej sem malo odlašala, nato pa sem dobila službo, kjer sem bila zaposlena. Odkar sem začela študirati kozmetiko, sem vedno rekla, da imam cilj imeti svoj salon … in sedaj sem tukaj. Si pa nisem predstavljala, da mi bo uspelo tako hitro.

  In popotnica za vse študentke, ki trenutno študirajo v programu Kozmetika ali o tem šele razmišljajo?

  Vsem, ki se odločijo izbrati kozmetično smer, priporočam naj to vzamejo zelo resno. Biti kozmetičarka je zelo velik pojem. Zraven veliko prakse, ki je zelo potrebna, moramo biti tudi zelo napredni, se izobraževati, stranke moramo znati poslušati, biti dobri prodajalci ipd. Vse to zajema delo kozmetičarke. Predvsem pa mora v salonu vladati higiena in nikakor se strank ne sme zavajati. Vsega tega se mora vsaka kozmetičarka zavedati in se truditi za dobro in uspešno poslovanje.

Nazaj na seznam Print