Domov > Redni študij > Poslovni sekretar

Poslovni sekretar

Želite študirati na šoli, kjer se ne boste učili na pamet, temveč na praktičnih primerih? Kjer si boste oceno pridobili s sprotnim delom? Kjer ne boste le en izmed obrazov v predavalnici? Potem je redni študij v programu Poslovni sekretar prava izbira za vas.

Kaj dela poslovni sekretar?

Upravlja, vodi in organizira različna dela v pisarnah gospodarskih družb, zavodov in javne uprave. Naloge posegajo na različna področja poslovanja, npr. kadrovsko področje,  prodajo, nabavo ... Opravlja enostavna računovodska dela, sodeluje pri organizaciji poslovnih srečanj in  dogodkov ter komunicira s poslovnimi partnerji v slovenskem in tujih jezikih. Je desna roka v podjetju, njegovo delo je dinamično in pestro.

Izpolnite predprijavo, da vas bomo obveščali o vseh pommebnih informacijah glede vpisa!

Vrsta programa: višješolski študijski program
Raven izobrazbe: 6/1
Naziv strokovne izobrazbe: poslovni sekretar/poslovna sekretarka
Trajanje programa: dve leti, 120 ECTS
Način izvedbe študija: redni študij

Učni sklad DOBE vsako leto podeli dve štipendiji študentom rednega študija. Do sedaj smo jih podelili že 30.

Koristi za vas

Mirjana Šooš, diplomantka in poslovna sekretarka

Diplomanti in zaposlitve

S končano diplomo se lahko zaposlite na različnih delovnih mestih. Diplomanti programa Poslovni sekretar se večinoma zaposlujejo tako v javni upravi, kot vodje pisarn, poslovne sekretarke večjih podjetij in multinacionalk … Naši diplomanti pa prejemajo tudi različna priznanja in nazive. Prestižen naziv Tajnica/poslovna asistentka leta 2013 je prejela naša diplomatka programa Poslovni sekretar Tanja Vogrinec in se tako pridružila našima diplomantkama Natalii Zorko, ki je ta naziv prejela leta 2010 in Poloni Bah, ki je bila naj tajnica leta 2006.

Print