Domov > Višja šola in študij > Vseživljenjsko učenje

Vseživljenjsko učenje

V hitro spreminjajočem se svetu je nujno, da je učenje vpeto v delovne procese in postane del našega vsakdana, zato je potrebno s formalno izobrazbo pridobljena znanja neprestano nadgrajevati in dopolnjevati.

Neprestano učenje je danes način življenja.

Višja strokovna šola omogoča posameznikom in podjetjem, da stalno pridobivajo nova znanja z določenega strokovnega področja in posodabljajo strokovno znanje. Na Višji strokovni šoli razvijamo in izvajamo različne oblike vseživljenjskega učenja: gostujoča predavanja, okrogle mize, druge strokovne dogodke ...

Gostujoča predavanja, okrogle mize, konference

Študenti in diplomanti Višje strokovne šole in vsi zainteresirani posamezniki imajo možnost, da aktualna znanja črpajo tudi od strokovnjakov, ki sodelujejo z višjo strokovno šolo kot gostujoči predavatelji kot udeleženci na okroglih mizah. Dogodke prenašamo preko spleta, njihove posnetke pa objavimo, tako da so aktualna znanja študentom vedno na dosegu roke.

Središče za samostojno učenje

Urejen učni prostor Središča za samostojno učenje v drugem nadstropju Dobe ima devet učnih mest, opremljenih s sodobno učno tehnologijo, računalniki ter učnimi gradivi, namenjeni samostojnemu učenju.

Samostojno se lahko učite tujih jezikov, računalniških programov, desetprstnega tipkanja, si pridobite splošna znanja ter koristne informacije o izobraževanju, brskate po internetu, berete revije in časopise.

Borza znanja

Borza znanja je informacijsko središče, kjer se zbirajo, urejajo in posredujejo podatki o ljudeh, ki neko znanje imajo in tistih, ki znanje iščejo. Brezplačno vam posredujemo najaktualnejše informacije o ponudbi in povpraševanju po najrazličnejših znanjih.

Jezikovni tečaji

Na Dobi vam omogočamo, da osvežite tudi svoje jezikovno znanje v katerem izmed naših jezikovnih tečajev ali v obliki individualnega učenja.

Priznana vrednost z vseživljenjskim učenjem pridobljenih znanj in spretnosti

Uveljavljen sistem priznavanja predhodno pridobljenih znanj in spretnosti omogoča vsem, ki so si pridobili znanja v različnih oblikah formalnega ali neformalnega izobraževanja in se odločijo za študij, pridobitev kreditnih točk. Podobno se lahko z ECTS točkami ovrednotijo vaše delovne izkušnje.

Print